Kontakt

Nordic Travel byter namn till By Nordiq

Sofie Hjortdal
25/01-2022
3 minutter

Vi byter namn från Nordic Travel till By Nordiq och har samtidigt fått ny visuell identitet och hemsida. Med namnbytet och den nya identiteten önskar vi att i högre grad avspegla vårt arbete och de tjänster, vi fortsatt erbjuder våra partners i den skandinaviska turistbranschen. 

Det har hänt mycket, sen vi slog upp dörrarna till Nordic Travel för 25 år sen. Vi har haft mycket att göra och varit under stor utveckling. De senaste åren har gett oss möjlighet att titta inåt och reflektera över, vem vi är, var vi kommer ifrån och inte minst vart vi är på väg. Denna process kulminerar nu med vårt nya namn och visuella identitet.

 

”Namnbytet kommer inte ha någon märkbar betydelse för våra nuvarande eller kommande partners. Hos By Nordiq vill vi fortsatt vara turistbranschens ambitiösa partner som erbjuder support, service och biljett- och bokningssystem av högsta kvalitet.” – Mats Persson, VD

 

Från Nordic Travel till By Nordiq

Ursprungligen var Nordic Travel en traditionell resebyrå, som arrangerade resor till in-och utland. Mycket vatten har runnit under bron de senaste 25 åren och tiden som resebyrå är sedan länge bakom oss.

Som resebyrå fick vi mycket insikt, kännedom och erfarenhet från turistbranschen. Allt detta har vi tagit med oss och förvandlat till att i dag stötta, supportera och agera samarbetspartner för evenemang, boendeaktörer, aktiviteter och destinationer i Skandinavien. Samtidig levererar vi biljett- och bokningsystem till branschen, som bland annat hjälper våra partners att skapa flera intäktsmöjligheter och högre konverteringar.

Med detta i tankarna får vi erkänna att vårt namn inte har följt med vår utveckling. Vi har med andra ord vuxit ifrån Nordic Travel. Därför tycker vi att det är på tiden att byta vårt namn till ett som symboliserar vad vi gör och det vi erbjuder våra partners.

Därför heter vi nu By Nordiq.

Även om vårt namnbyte är något stort och nytt, är allt annat som det brukar vara. Vi är fortfarande samma personal på kontoren, organisationsnummer och adress är inte heller förändrade. Vi är fortsatt beredda att hjälpa nuvarande och kommande samarbetspartners i den skandinaviska turistnäringen med att utveckla och förbättra sin affär. Bara med ett nytt namn och i nya former och färger.

Vi är själv mycket nöjda för de nya stegen vi har tagit och hoppas ni vill ta väl emot By Nordiq.

Har du frågor om vårt namnbyte eller till By Nordiq generellt är du mer än välkommen att skicka oss ett meddelande.

eyechevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram